Over mij

Mijn naam is Maria Menting-van Gurp 41 jaar.
Eigenaresse van Refreshing Yourself.
Mama van Enide van 6 jr en Zola van 5 jr.
Samen met mijn liefste kanjer Richard Menting wonen wij in het rustige Raamsdonksveer (Noord-Brabant).

 

Wat leuk dat jij m’n site bezoekt! Voel je welkom om vragen te stellen of meteen een afspraak te maken.

Mijn verhaal is in aanloop naar deze praktijk al in 2009 gestart. Ik volgde een bbl-opleiding in de gezondheidszorg. Woonachtig in Arnhem. Was op veel vlakken ongelukkig. Na 9 jr groeide ik en mijn toenmalige partner uit elkaar. In 2010 verhuisde ik terug naar mijn stad Breda. Omdat er bij mij veel opgekropte stress vast zat in mijn lichaam en geest ontwikkelde in paniek en hyperventilatie aanvallen. Soms wel 9 keer per dag. Huisarts en familie wilde dat ik medicatie ging slikken. Mijn lichaam gaf duidelijk een nee aan. De aanvallen name alleen maar toe. Een keer raakte mijn linkerhelft verlamd. Dus toch aan de medicijnen, want ik kon nergens meer heen, ademde heel hoog en sliep nauwelijks. Binnen een korte tijd zat ik op 15 tabletten! Mijn pad ging naar een dame die Access Bars behandelingen gaf in haar praktijk aan huis. Ik heb me sporadisch in gelezen en toen heb ik een afspraak gemaakt. Voelde aan alles dat ik daar in elk geval echt tot rust zou kunnen komen. Deze dame voelde erg fijn en was erg open en oprecht. Na 1 behandeling ademde ik anders en vrijer, kon stress situaties beter filteren en sliep veel beter. In een afbouwprogamma olv de huisarts (die een groot voorstanders was van alternatieve geneeswijzen) slikte ik steeds minder medicijnen. 3 maanden na de 1ste behandeling plande ik de 2de. Helemaal blij, ontspannen en met een glimlach ben ik bij haar weg gegaan. Na de laatste behandeling was ik na 2 maanden medicijn vrij. Wat ontzettend heerlijk. Sliep beter, durfde steeds meer. Waar ik voorheen bepaalde gebouwen vermeed bezocht ik stap voor stap nieuwe en bekende plekken. Ik voelde geen paniek meer maar de switch dat ik helemaal zonder paniek leefde duurde even.
In 2019 kwamen er 2 mensen (Bert Wagenaar en Bianca Andeweg van Innerlijke Kracht in Den Haag) op mijn pad die Access Bars behandelingen gaven. Mede door Bert en Bianca vond ik de lef en kracht om een eigen praktijk op te zetten. Voorheen wist ik niet dat het zo simpel was om dit te leren en toe te passen. Sinds 16-05-2019 ben ik bevoegd in deze behandelingen.
Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk. Tevens is de praktijk zich steeds aan het uitbreiden. O.a Access Energetisch Facelift, Reiki 1 & 2, en Access Body Process behandeling verzorg ik in de praktijk in Zuiderlicht (Kloosterlaan 138a in Breda) en ambulant.

Het eerste jaar jubileum heb ik op 07-01-2023 mogen vieren. Zo dankbaar voor alles wat er op mijn pad is gekomen.

Accepteer wat is, laat los wat is geweest, en creër vertrouwen in wat er nog mogelijk is!